Sådan finder du nemmest et nyt job

Mere effektivt end jobcentret, viser nye tal.

Hver tredje dansker, der er startet i deres nuværende job inden for det sidste år, fandt jobbet gennem deres netværk, mens under 10 procent fandt deres job gennem kommunen, a-kassen eller jobcentret. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, skriver Politiken fredag.

Derfor fokuserer landets a-kasser i højere grad på, at ledige - særligt dem der står til snart at opbruge deres dagpenge - skal lede efter arbejde blandt venner og bekendte.

- 85 procent af vores ledige medlemmer kommer i arbejde gennem deres netværk. Det er det allerførste, vi opfordrer vores ledige til at bruge, når de skal i arbejde, siger Ejvind Lund fra 3Fs a-kasse til Politiken.

Særligt i dag bliver stadig flere 3F-medlemmer ansat gennem netværk, fordi mange virksomheder ikke slår stillingerne op på grund af de mange arbejdsløse, forklarer Ejvind Lund.

- De ønsker ikke at sidde med en bunke på flere hundrede ansøgere til en enkelt stilling, og derfor kontakter mange virksomheder også os, når de søger arbejdskraft. Vi er faktisk så kyniske, at vi siger til medlemmerne, at de i dag ikke skal regne med at finde job, hvis de ikke selv gør noget. De kan ikke regne med, at jobcentrene finder arbejde til dem, siger han og peger på, at jobcentrenes hovedopgave i dag er at formidle løntilskudsjob, virksomhedspraktik og efteruddannelse til de ledige.

3F bakkes op af Dansk Metal, der ligeledes opfordrer sine ledige medlemmer til at trække på deres netværk.

Torsdag fordoblede regeringen sit skøn, således at 17.000-23.000 personer nu forventes at falde ud af dagpengesystemet i løbet af årets første seks måneder.

BNB