Sådan bruger du HR i krisetider

Finansmarkederne skælver og sortsynet breder sig. Der er mere end nogensinde brug for HR, men hvordan forener du usikkerhed og udvikling? Kan performance management fungere parallelt med fyringsrunder?

Tonny Thierry Andersen, bankdirektør Danske Bank, talte bl.a. om mødet med medarbejderne gennem de første 100 dage som topchef. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Få gode råd om HR som strategisk værktøj i krisetider.

Det var fællesnævneren for samtlige indlæg på Berlingske Business' konference om HR og ledelse i krisetider den 28. november. Konferencen, der blev afholdt i samarbejde med Center for Ledelse, samlede 80 ledere og HR- interessenter, der diskuterede, hvordan virksomhederne kan måle deres HR-indsats.

Det overordnede budskab fra oplægsholderne var, at HR skal implementeres i den overordnende forretningsstrategi for at skabe værdi, og at HR's fornemste opgave er at drive og eksekvere virksomhedens strategi. Hertil kommer, at HR-ansatte skal kunne tale og forstå direktionens sprog: Lær at læse et regnskab og lær at tale som CFO’en, lød en af opfordringerne.

I følge en ny undersøgelse fra Center for Ledelse ser det ud til, at budskabet er forstået. Tre ud af fire ledere oplever, at HR hjælper dem på vejen til succes. Problemet er til gengæld, at ansatte i driften har den modsatte opfattelse. HR skaber kun ringe værdi i linjen og er – måske – kommet for tæt på direktionen?

Se eller gense udvalgte oplæg her:

Lene Skole, CFO i Coloplast: Sådan løste koncernen deres HR-opgave før, under og efter den store fyringsrunde.

Tonny Thierry Andersen, øverste chef for Danske Bank i Danmark: Hvordan oplevede de 6000 medarbejde at arbejde i den bank, der blev symbolet på finanskrisen?

Poul Blaabjerg, direktionen i CfL:Ny undersøgelse om  fremlægger ny undersøgelse om HR’s strategiske rolle.

Kim Møller, nordic chair for Oxford Leadership Academy: Global HR – Best Practice.

Ditte Marstrand Wulf, skandinavisk HR-direktør i RSA/Codan, der holder oplæg om samspillet mellem HR og virksomhedens overordnede strategi.

Pia Fuglsang, community redaktør, Berlingske Business. Introduktion af talerne.

)