Så stort vandt den nye LO-formand

Det bliver den nuværende næstformand i LO, Lizette Risgaard, der overtager formandsposten efter Harald Børsting, som har siddet i formandsstolen de seneste otte år.

LO Kongres 2015 - Aalborg - Formandsvalg. Nyvalgt formand blev Lizette Risgaard der valgt til ny formand for LO på kongressen i Ålborg. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Det bliver helt som ventet Lizette Risgaard, der skal afløse Harald Børsting som fagbevægelsens frontfigur i LO.

Det afgjorde LOs medlemmer tirsdag formiddag ved LO-kongressen i Aalborg.

Lizette Risgaard, der har siddet som næstformand i LO siden 2007, fik 312 stemmer, og dermed distancerede hun klart sin modkandidat Flemming Vinther, som har været formand for Hærens Konstabel- og Korporalforening siden 2004. Flemming Vinther fik 87 af LO-medlemmernes stemmer ved formandsopgøret.

Lizette Risgaards udnævnelse til ny LO-formand kommer ikke som den store overraskelse, da flere fagforbund i løbet af valgkampen offentligt pegede på Lizette Risgaard som stærkeste kort i formandsopgøret.

Lizette Risgaard, der skal stå i spidsen for cirka en million lønmodtagere i LO frem til 2019, er 55 år og uddannet kontorassistent, Master i Public Administration, MPA.

Hun har samlet erfaring fra flere bestyrelser, råd og udvalg. Lizette Risgaard har tidligere været tillidsrepræsentant for HKerne i TIB, formand for Brancheklubben for Fagforeningsansatte i HK København og formand for HK/Service København.

En af den nye formands fremmeste opgaver i den kommende tid bliver gennemførelsen af den mulige fusion mellem FTF og LO, og derudover skal den forestående forhandling om en trepartsaftale i hus – altså en aftale mellem regering, fagbevægelse og arbejdsgivere.