Så mange flere millionærer blev der i 2006

Der bliver flere og flere rige mennesker i Europa, men antallet vokser hurtigere i andre verdensdele.

Topscorere i vækst blandt millionærerne var lande som Sydkorea med 21,3 procent, Indien med 19,3 procent og Rusland med 17,4 procent. Arkivfoto: Judith Betak Fold sammen
Læs mere
Der bliver flere og flere millionærere i Europa. I 2006 voksede antallet af velhavende mennesker i Europa med 4,5 procent til 2,8 mio., og dermed er væksten accellereret fra de to foregående års vækst på henholdsvis 2,4 og 4,1 procent.

Det fremgår af den såkaldte World Wealth Report, som finans- og IT-husene Merrill Lynch og Capgemini udarbejder hvert år. I rapporten defineres rige mennesker som dem, der har en formue på mere end 1 million dollar foruden den formue, der står i deres primære bolig.

Samlet er antallet i verden vokset med 6,5 procent til i alt 8,7 mio. mennesker, hvoraf USA med 2,9 mio. har den største enkeltandel. I Europa befinder der sig kun 2,9 mio. dollarmillionærer.

Den lavere vækst i antallet af millionærer i Europa tilskriver analysen primært Tysklands fortsat høje arbejdsløshed og lave vækst i bruttonationalproduktet på 0,9 procent.

Til gengæld har der været stærke afkast på de største finansmarkeder i Vesteuropa samt i Østeuropa. Det er også gået lidt fremad i Frankrig med en lille forbedring af både beskæftigelsessituationen og handelsbalancen.

Asiens beolkning af millionærer voksede med 7,3 procent, og væksten var specielt stærk i Kina og Indien, hvor bruttonationalprodukterne steg med henholdsvis 9,9 og 8 procent.

Topscorere i vækst blandt millionærerne var lande som Sydkorea med 21,3 procent, Indien med 19,3 procent og Rusland med 17,4 procent.

I løbet af 2005 blev millionærerne en smule mere aggressive som investorer og bevægede sig mere væk fra obligationer til børsnoterede aktier og alternative investeringer som unoterede aktier. På samme måde de velhavende investorer begyndt at udnytte de finansielle markeder uden for deres hjemland mere og mere.