S fortryder: Vil alligevel ikke lukke Mærsk

Mærsk skal alligevel ikke lukke og slukke, hvis der kommer en S-ledet regering og rederiet ikke lukker mindst 40 procent kvinder ind i bestyrelsen inden 2014.

Foto: JAN JØRGENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiet har fået kolde fødder. Det gamle arbejderparti vil alligevel ikke tvangsopløse rederigiganten A. P. Møller-Mærsk og andre store virksomheder, hvis partiet kommer i regering, og selskaberne undlader at lukke mindst 40 procent kvinder ind i bestyrelsen.

Det var ellers meldingen her til morgen, hvor partiets ligestillingsordfører Julie Rademacher talte for at gøre brug af de hårde midler i ligestillingens navn.

Men nu siger hun, at ”hun bløder den lidt op”:

Forsøger nu med dialog- Helt rolig nu. Vi vil selvfølgelig ikke tvangsopløse virksomheder. Først og fremmest vil vi prøve med andre sanktioner som bøder og lignende, siger hun.

Socialdemokratiet har ikke lagt sig fast på en endelig model endnu for sanktionsmuligheder i forbindelse med et lovforslag om mindst 40 procent kvinder i bestyrelser, som er stillet sammen med resten af oppositionen.

Men i stedet for at lukke virksomheder vil Socialdemokratiet nu i dialog med erhvervslivet:

- Det er et klart socialdemokratisk ønske. Vi har imidlertid ikke lagt os fast på en konkret model. Vi ønsker derfor en dialog med erhvervslivet om, hvordan et sådant forslag konkret skal skrues sammen efter et valg, og hvornår det skal være gennemført, siger Julie Rademacher.