Rygende revisor søges!

Mangel på arbejdskraft får virksomhederne op på dupperne og frem med værdierne. En positiv rygepolitik kommer dog ikke til at vinde frem i rekrutteringen, vurderer et af landets førende bureauer.

"ForRYGENDE revisor søges!"

"Du får eget kontor og må meget gerne ryge…" Sådan lyder det i jobannoncen fra et registreret revisionsanpartsselskab i Brønshøj. Et udtryk for knaphed på arbejdsmarkedet? Ja, vurderer direktør fra et stort rekrutteringsbureau, der ikke forventer at se mange lignende jobannoncer som konsekvens af den nye rygelov:

"Jeg tror ikke, at en progressiv rygepolitik er noget, du vil oplever i mange annoncer. Mange virksomheder skal tænke på de andre medarbejdere," siger Michael Christiansen, direktør i rekrutteringsvirksomheden Manpower Professional.

Han tør ikke at spå om, hvornår manglen på arbejdskraft begynder at aftage, og en af de tydeligste tendenser på det pressede arbejdsmarked er, at virksomhederne for alvor begynder at tænke benefits (goder) for de enkelte medarbejdere.

"Vi oplever en udvikling, der starter med, at man prøver at gøre sig mere lækker ved tydeligt at udtrykke værdisæt mv. Så indfører man benefits som eksempelvis hjemme-PC, og endelig abonnement til fitness, fleksible arbejdstider osv. Som man kan vælge imellem," siger Michael Christiansen.

Erfaringer viser ifølge ham, at det er meget vanskeligt for virksomheder præcist at ramme den enkelte medarbejders behov for benefits, og det fører til, at virksomhederne skal kunne tilbyde ordninger, der er meget fleksible med mange valgmuligheder.

Michael Christiansen forventer ikke, at vi kommer til at se mange annoncer som "ForRYGENDE revisor søges". Han ser mere annoncen som en gimmick. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra revisionsanpartsselskab for at høre, om annoncen har givet fangst.