Rusland bygger nyt Las Vegas

Rusland opbygger fire spillebyer i stil med Las Vegas.

Det blev en kendsgerning i sidste uge, da den russiske præsident Vladimir Putin underskrev en lov, der fra 1. juli 2009 forbyder alt spil i Rusland uden for de fire udpegede spillezoner, skriver dagbladet Børsen.

Den nye lov gjorde det fra nytår ulovligt at åbne kasioner og spillehaller - og fra 1. juli i år vil spillesteder med en værdi på mindre end 135 mio. kr. få frataget deres licens. De overlevende vil pr. 1. juni blive tvunget til at flytte til en af de fire spillezoner.

Zonerne ligger i Primorsk-regionen på grænsen til Kina, Altaj-regionen i det sydvestlige Sibirien, Krasnodar-områder i den sydlige del af Rusland samt den russiske enkalve Kaliningrad i Østersøområdet, skriver avisen.

Specielt den sidste spillezone i Kaliningrad-regionen, der er omgivet af EU-lande, kan have interesse for potentielle danske investorer. Ifølge viceformanden for det russiske parlaments komite for økonomiske politik, Jurij Medvedev, valgte man blandt andet Kaliningrad for at tiltrække skandinaviske turister.

Kilde: Børsen