Rollemodel og forkæmper for virksomheders sociale ansvar

Titlen som årets æres­alumne på CBS er tilfaldet Lise Kingo, som er chef for FNs Global Compact.

Lise Kingo har viet karrieren til arbejdet med virksomhedernes sociale ansvar. Foto: Albin Lohr-Jones/Getty Images Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lise Kingo, tidligere medlem af koncerndirektionen hos Novo Nordisk og nuværende frontfigur for FN-programmet UN Global Compact, er netop blevet årets æres­alumne på CBS.

Hæderen tildeles hun for sit virke for corporate social responsibility (CSR), sine ledelsesværdier og sin karriere, der gør hende til rollemodel for både mænd og kvinder.

Om udnævnelsen til »CBS Æresalumne 2018« siger rektor Per Holten-Andersen:

»Lise Kingo er en af de alumner, vi er særligt stolte af. Hun er en rollemodel, ikke bare som kvinde og dansker i en international topstilling, men i kraft af de ledelsesværdier, hun repræsenterer. Hun har gennem sin karriere arbejdet i krydsfeltet mellem social responsibility og ledelse, som også er centralt for CBS’ værdier i dag.«

Lise Kingo har kæmpet sig vej til en af de absolutte topposter i Novo Nordisk. Ikke med rundsave på albuerne og profit som mantra, men med bløde værdier og socialt ansvar som mærkesag. Hendes karriere tog en brat drejning, da hun efter 24 år blev offer for en organisationsændring i Novo Nordisk. Hendes job som medlem af koncerndirektionen blev reelt nedlagt, og det job, hun blev tilbudt i stedet, havde ingen interesse.

Allerede dengang antydede Lise Kingo, at hun godt kunne tænke sig at fortsætte sit arbejdsliv i en lederposition i global organisation, eventuelt i FN-regi. For nok havde hun arbejdet globalt i Novo Nordisk i knap et kvart århundrede, men hun havde aldrig boet og virket uden for Danmark. Hun greb med kyshånd muligheden for at komme til New York og fremme CSR på verdensplan.

Lise Kingo og UN Global Compact kæmper for at drive denne verdens virksomheder til at tage ansvar for at fremtidssikre kloden. Hun har, siden hun tiltrådte jobbet i New York, talt om en ny æra for erhvervslivet i forhold til at virkeliggøre FNs verdensmål om en bedre og mere bæredygtig verden frem mod 2030. Derfor har Lise Kingo og hendes stab omsat de 17 verdensmål til en strategi og en handlingsplan, der under overskriften »Global Goals Local Business« skal mobilisere virksomheder til at tage aktion og skabe en bedre verden.

Ud over at alle regeringsledere har tiltrådt målene, lægger Lise Kingo vægt på, at virksomhedernes bidrag til efterlevelse af målene er enormt, fordi de inspirerer både regeringer og NGOer.

Lise Kingo er stolt af hæderen fra CBS:

»Det er en meget stor ære og et stort privilegium at blive tildelt en stå stor anerkendelse af min tidligere læreanstalt, særligt og især, da CBS udviser et så stort engagement i CSR.«