Rock-ikon i strid med Skat

Skat vil ikke give fradrag for to arbejdsværksteder til Peter A.G. Nielsen, frontfiguren i Gnags.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skønt hits som "Lygtemandens sang", "De vilde kaniner", "Lav sol over Århus" og "Danmark" er blevet til her, så nægter Skat at give skattefradrag for to arbejdsværksteder til Peter A.G. Nielsen, mangeårig frontfigur i rockbandet Gnags.

- Den her sag viser, at der i Danmark ikke står respekt om den kunstneriske arbejdsproces. Hvis der gjorde det, ville Skat ikke komme med den slags krav, raser den 58-årige Nielsen - nok bedre kendt som Peter A.G. - i Jyllands-Posten søndag.

Peter A.G. har tre arbejdsværksted, hvor talrige sange og hits for Gnags er komponeret og forfattet. Det ene er et særligt tårn i hans lejlighed i København, de to andre ligger ved Vejers Strand ved Vesterhavet og i Laven ved Silkeborg. De to sidste er ejet af hans selskab Sing-Sing ApS., hvor de kunstneriske aktiviteter ligger, mens tårnet er en del af hans og familiens private bopæl.

Skat vil have, at Peter A.G. betaler husleje, når han bruger de to jyske arbejdsværksteder, og foreløbig har striden med Skat kostet musikeren 1,2 millioner kroner, og regningen kan blive fordoblet.

Læs også på evb.dk: 11 kendisser der blev fældet af skattefar


Peter A.G.'s advokat, Torben Bagge, påpeger, at Skat helt overser, at musikselskabet har haft indtægter på otte millioner kroner fra sangskriveri, som har fundet sted i arbejdsværkstederne.

Skat vil ikke kommentere en konkret sag, men Dansk Musiker Forbund oplever, at skattemyndighederne ikke altid tager musikere alvorligt:

- Vi har haft en del sager om, at Skat har svært ved at acceptere, at en musiker kan opnå fradrag for et arbejdsværelse i hjemmet med instrumenter, noder, computer og så videre. Jeg har bragt flere sager til Skatteankenævnet, og heldigvis har vi vundet de fleste, siger jurist Trine Budtz.

Læs også på evb.dk:


9 konkursramte kendisser

12 kendte med succes og fiasko

Oscar-vinder har røde regnskaber