Risgaard efter LO-fyringer: Jeg vil ryste posen

LOs nye formand Lizette Risgaard forstår ikke, hvorfor det kommer bag på iagttagere, at hun foretager en voldsom udskiftning i LOs ledelse, få dage efter hun er tiltrådt som formand.

LO nye formand Lizette Risgaard Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

En ny start kræver også fyringer. Derfor valgte Lizette Risgaard at foretage en brutal udskiftning af fire topmedarbejdere kun tre dage efter, hun overtog posten som LO-formand efter Harald Børsting. »Jeg vil dog understrege, at der er tale om medarbejdere, der har ydet en stor indsats for LO igennem en årrække«.

»Når det er sagt, er det vel ikke nogen overraskelse, at en ny ledelse ønsker at ryste posen og se på organisationen i huset med friske øjne,« skriver Lizette Risgaard i en pressemeddelelse.

Selvom LO-formanden selv ser det som forventelige afskedigelser, så kom det bag på mange, at den nye formand fyrede cheføkonom Jan Kæraa Rasmussen, sekretariatschef Finn Larsen, udviklingschef Morten Madsen og kommunikationschef Kenneth Thue Nielsen.

Den overraskende start mener Lizette Risgaard dog falder helt i tråd med hendes løfter fra valgkampen.

»Vi er ambitiøse på vegne af LO, og derfor skal vi også sætte det stærkest mulige hold for at sikre lønmodtagerne en stærk stemme. Det kan medlemmerne med god ret forvente af os som ny ledelse. Det er også dét, jeg signalerede i min valgkamp,« skriver hun i pressemeddelelsen.

Ifølge finans.dk har Lizette Risgaard allerede fundet de fire nye navne, der skal sættes ind på de tomme pladser i topledelsen. ?Det skulle dreje sig om den nye cheføkonom Allan Lyngsø Madsen, der sidder i samme stilling i Dansk Metal. Den nye sekretariatschef bliver Michael Jacobsen, hidtidig sekretariatschef i Akademikernes a-kasse, og Simon Pihl Sørensen, der skulle være udset en plads i LOs daglige ledelse.