Rigmænd hamstrer ferieperler til børnene

I Norge har begrebet ”forældrekøb” fået et nyt skær over sig. Her køber rige nordmænd eksklusivt beliggende ferieboliger – til deres børn.

Et billede fra Østfold i den norske Skærgård. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
I Danmark blev Skagen for nylig i en artikel udråbt til stedet, hvor mange filmstjerner og politikere vil have en sommerbolig. Byen er da også blevet kendt for den såkaldte ”Hellerup-uge,” hvor rige og berømte valfarter til nordspidsen af Jylland.

Udviklingen i Skagen er med til at drive sommerhuspriserne op i området.

I Norge oplever ejendomsmæglerne for tiden en anden udvikling inden for samme kategori. Nemlig at norske rigmænd sikrer sig flere ferieboliger i samme område, så familien kan holde ferie sammen.

”Der er flere eksempler på, at familierne vil sikre sig, når der kommer ejendomme til salg. De køber nu, før priserne stiger endnu mere. Det er en fornuftig investering på sigt,” siger ejendomsmægler Jørgen E. Petterson til den norske Finansavisen.

Ejendomsmægler Tore Solberg fra mæglerhuset Georg Solberg i Sandefjord fortæller dog, at nærheden til familien er vigtigst, når de rige hamstrer ferieboliger, hvilket bl.a. sker på populære småøer ud for Norges kyster.

”De køber ikke ferieboliger som investeringsobjekt. Motivationen er, at de vil være i nærheden af familie og venner,” siger han.

Den norske superinvestor Anders C. Wilhelmsen er en af de rige nordmænd, der har sat sig på flere ferieboliger.

Han ejer tre boliger på ferieøen Tjøme. Den sidste købte han for en måned siden.

”Vi har købt en hytte til børnene, fordi det begynder at blive trangt i vores familiesommerhus,” siger han til Finansavisen.

Den samlede værdi af Wilhelmsens investeringer på Tjøme løber op i 70 mio. norske kroner.

Finansavisen giver flere eksempler på norske rigmænd, der har købt ferieboliger op.

Bl.a. storkøbmanden Stein Erik Hagen, som også har samlet hele familien. Udover en stor ejendom på øen Oterøy har han for nylig bygget en feriebolig for omkring 40 mio. norske kroner på Røssholmen.