Revisorer skal betale over 100.000 kroner for deres kandidatgrad

Over halvdelen af de studerende på tre af landets kandidatuddannelser i revision vil formentligt selv komme til at betale for deres uddannelse efter sommerferien, fordi de ikke kan leve op til kravene i studiefremdriftsreformen.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kandidatuddannelsen i revision på landets universiteter er gratis, men det vil være anderledes efter sommerferien. Omkring halvdelen af de studerende vil nemlig komme til at betale med end 100.000 kroner for at få deres kandidatgrad, skriver Politiken.

Tre af landets fire kandidatuddannelser i revision på Copenhagen Business School (CBS), Syddansk Universitet (SDU) og Aarhus Universitet vil nemlig gøre uddannelsen til en deltidsuddannelse med brugerbetaling. Priserne for en kandidatgrad kommer til at ligge fra 102.000 kroner til 120.000 kroner.

Det er den såkaldte studiefremdriftsreform, som fremover vil gøre det umuligt for de studerende at gennemføre uddannelsen sideløbende med, at de arbejder i et revisionsfirma. Det gør cirka halvdelen af de studerende, og de vil have svært ved at leve op til reformens krav om at komme hurtigere igennem studiet.

Derfor har man på uddannelsesinstitutionerne været nødsaget til at finde nye løsninger, fortæller sekretariatschef på CBS, Wilbert van der Meer, til Politiken,

»Vi ville gerne finde en løsning for den store gruppe, der har haft fuldtidsarbejde ved siden af uddannelsen, og som har været 3-5 år om at gennemføre kandidatuddannelsen. Vi ville helst finde en løsning, så uddannelsen stadig var gratis, men det giver reglerne ikke mulighed for,« siger han.

Ifølge Foreningen Danske Revisorer (FSR) er der ingen økonomisk gevinst ved at skrue udannelsestempoet op, fordi de studerende, der ved siden af studiet arbejder i et revisionsfirma, får løn og derfor ikke modtager SU.