Rekordmange udlændige har job i Danmark

Aldrig har der været så mange udlændinge, der arbejder i Danmark. ”Det redder min virksomhed,” lyder melding fra industriboss.

ArkivFoto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2013 Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Omfanget af udenlandsk arbejdskraft eksploderer i Danmark. Faktisk er antallet af udlændige i arbejde i Danmark på det højeste nogensinde.

Tal fra Danmarks største erhvervsorganisation, Dansk Industri, DI, viser, at antallet af udlændinge med en lønindkomst i Danmark i oktober var på i alt 194.027 personer.

Det skriver Børsen.

Opgørelsen viser desuden, at udlændinge med arbejde i Danmark er steget markant det seneste år.

»Udenlandsk arbejdskraft er helt afgørende for mig, og havde jeg ikke adgang til udenlandsk arbejdskraft, så kunne jeg ikke udføre de ordrer, jeg får ind,« siger direktør i isoleringsfirmaet Unipur, Lars Bach Jensen, til Børsen.

Alene i perioden fra januar til oktober 2016 er den udenlandske arbejdskraft steget med 23.900 personer. Det er på niveau med hele 2015 og væsentligt mere end i 2014.

Det er en god forretning for den danske statskasse, for en opgørelse fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, DE, viser, at udenlandsk arbejdskraft bidrager med 129 mia. kroner til den danske økonomi om året.