Rejser retssager mod Madoffs kunder

Der er nu rejst en række nye retssager for at inddrive penge til de nødstedte investorer.

Bernard Madoff blev idømt 150 års i 2009. Tegningen viser ham i retten i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters/Shepard

Det omfattende økonomiske opgør efter storsvindleren Bernard Madoff fortsætter. Der er nu rejst en stribe nye sager, hvor kuratoren i Madoffs konkursbo forsøger at inddrive penge fra de investorer, der nåede at trække deres penge ud af Madoffs investeringsfirma, inden det kollapsede 11. december 2008.

Da der er en forældelsesfrist på to år, har kurator Irving Picard nu anlagt 100 nye retssager ved U.S. Bankruptcy Court på Manhattan. Han går efter at få tilbagebetalt beløb, som skulle være trukket ud i løbet af de foregående seks år.

Ifølge Bloomberg er Picard af den opfattelse, at der måske er 1000 enkeltpersoner, som har haft en nettogevinst ud af at trække penge ud af Madoffs firma. Mange af disse investorer betragter imidlertid sig selv som ofre, der bør have økonomisk kompensation ifølge deres kontoudtog, uanset at disse kan være falske.

Kuratoren går efter 18,5 milliarder dollar – inklusive to milliarder dollar fra den schweiziske bank UBS, som beskyldes for at have videresendt penge til Madoff fra klienter og fra hans kone Ruth og andre familiemedlemmer.

Bernard Madoff er nu 72 år og afsoner 150 års fængselsstraf i staten North Carolina, efter at han blev dømt i marts 2009.