Regnearket slår grillfesten

Anders Glibstrup, 23 år, studerer matematik og økonomi på Københavns Universitet.

Anders Glibstrup er blandt de 17 udvalgte af 1.100 ansøgninger. Foto: Jeppe Bjørn Vejlø Fold sammen
Læs mere

Da Berlingske møder Anders Glibstrup i et af Danske Banks store mødelokaler, er det et gammeldags trist vejr udenfor. En af den danske sommers kendingsdage. Sådan en dag er der ikke så meget øl og strand over den sommerferie, som de fleste studerende holder i disse dage. Det havde der nu alligevel ikke været for Anders Glibstrup, for han har investeret ti uger af sin ferie i Danske Banks sommerpraktik.

»Haha, jo, det kan du have ret i,« svarer Anders Glibstrup grinende, da Berlingske spørger ham, om ikke det var bedre at slappe lidt af i ferien.

»Det er da lidt mærkeligt at se vennerne tage til grillfest, mens jeg sidder og regner. Men nu er studiesommerferien meget lang, og så synes jeg trods alt, det er bedst for mig at bruge den herinde.«

Som en del af Danske Markets’ risk advisory-gruppe er det regneark og matematiske modeller, der sætter rammerne om arbejdet. Og som kandidatstuderende i matematik og økonomi er arbejdsdagen et perfekt match til teorien fra studiet, mener Anders Glibstrup.

»Jeg søgte primært pladsen for at blive klogere. Det er en stilling, der passer rigtig godt til min uddannelse, og jeg kan helt klart mærke, at det, jeg har læst på studiet, giver mening herinde. Desuden vil jeg også gerne blive klogere på, hvilken del af sektoren jeg gerne vil arbejde i,« siger den 23-årige økonomistuderende, der dog ikke lader det stige ham til hovedet, at han er blandt de 17 udvalgte af 1.100 ansøgninger.

»Det er helt sikkert en blåstempling. Og det er selvfølgelig lækkert at være blandt den ene procent, men jeg kommer fra Jylland, så jeg holder fødderne godt plantet i jorden. En ting er at komme igennem en ansøgningsproces, men man skal også vise, at man er det værd, når man kommer ind. Det er fint at få noget på CVet, men det hjælper ingenting, hvis ikke man viser, at man også kan arbejde igennem.«