Regioner melder hus forbi i forsikringstvist

Danske Regioner afviser kritik fra forsikringsselskaberne om, at der er usikkerhed om de nye rejseforsikringsregler, der træder i kraft fra nytår.

Det ligner kassetænkning fra forsikringsselskabernes side, at der få uger før en ny ordning for den offentlige rejsesygeforsikring træder i kraft, fortsat er tvivl om, hvordan tilskadekomne danskere i udlandet kan komme hjem.

Det siger konsulent Carina Bock fra Danske Regioner, der administrerer ordningen, i en kommentar til, at brancheorganisationen Forsikring og Pension i ellevte time atter forsøger at rejse tvivl om ordningens regler. Hun understreger samtidig, at kritikken ikke er ny.

- Vi har to gange tidligere haft et møde med Forsikring og Pension, hvor vi har forklaret reglerne, som er fuldstændigt klare. Men det kan være, tredje gang er lykkens gang, siger Carina Bock med henvisning til, at brancheorganisationen nu indkaldes til et nyt møde inden jul.

Baggrunden for balladen er en artikel mandag i Morgenavisen Jyllands-Posten. Avisen skriver, at tilskadekomne danskere i udlandet risikerer at blive kastebold mellem det offentlige og de private forsikringsselskaber, hvor danskerne fra 1. januar bør tegne en udvidet rejseforsikring, der dækker hjemtransport fra EU-lande.

/ritzau/