»Rart at møde nogen, der er lidt anderledes«

I det nye netværk Pivotal Business Society kan medlemmerne møde en bred vifte af folk fra forskellige brancher og med forskellig erfaring.

Gabriele Grikstaite er medlem af netværksgruppen Pivotal Business Society, der er stiftet af Sonny Gaarslev, der står ved hendes side. Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vil man frem inden for erhvervslivet, bliver det mere og mere vigtigt at have kontakterne i orden. Derfor kan det være en rigtig god investering at bruge noget energi på at netværke, og flere og flere netværksgrupper dukker op.

Mange af dem har ét bestemt segment. Én appellerer til topchefer, en anden til advokater og en tredje til studerende. Derfor mente 25-årige Sonny Gaarslev, at der var plads til endnu et netværk, der appellerer bredere. Sammen med fire andre stiftede han derfor Pivotal Business Society i maj 2014.

»Vi synes alle, at networking er meget essentielt i vores karrierer, der er inden for forskellige segmenter af erhvervslivet. Netværk kan nemt blive lidt ensporede, og vi mødte mange, der lignede os selv. Vi begyndte at netværke mere med nogle erfarne mennesker, og de fik også rigtig meget ud af at netværke med os,« siger Sonny Gaarslev, da Berlingske en tidlig morgen sætter ham i stævne over en kop kaffe i Den Sorte Diamant.

Siden den dag i maj er antallet af medlemmer steget til omkring 50, og det er stadig på vej op. Målet er at ramme 100 medlemmer inden udgangen af året.

Pivotal Business Society adskiller sig således fra andre netværk ved, at diversiteten blandt medlemmerne er meget bred og dækker over flere brancher og ancienniteter.

»Vi syntes, at det kunne være meget rart at møde nogen, der er lidt anderledes end os selv og få nogle input udefra. Ellers kan det let blive en snæver verden, ikke?«, spørger Sonny Gaarslev retorisk.

Men netværket er ikke for alle. Der er to indgange til den eksklusive klub. Enten kan man blive anbefalet af medlemmer, eller også kan man sende en ansøgning. Ved begge måder drøfter bestyrelsen ansøgeren og går i dialog med vedkommende.

En af dem, der er sluppet gennem nåleøjet, er 24-årige Gabriele Grikstaite. Hun er i gang med en kandidatuddannelse i brand and communications management på Copenhagen Business School. Hun blev opfordret til at blive medlem, da bestyrelsen mente, at hun med erfaring som iværksætter og en anderledes uddannelsesbaggrund ville være et værdifuldt medlem.

Efter eget udsagn ville hun næppe selv have opsøgt netværket, men ikke desto mindre er det meget givende for hende, og hun vil til enhver tid anbefale det.

»Når der er nogen, der er lidt længere fremme i deres karriere, og nogen der er lige på trapperne, er det rigtig rart at kunne mødes over et glas vin og lige snakke om, hvad der sker, uden at det behøver at være et personligt forhold,« siger Gabriele Grikstaite, der selv har brugt netværket til at afklare, om hun skulle på udveksling eller ej.