Rapport fra større advokatkontor: Pæne midaldrende partnere mailer sjofle fotos af dyresex

»Humoren er grov som på et mekanikerværksted,« fortæller kvindelig advokat om miljøet på et stort advokatkontor i Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kvindelig advokat fortæller på baggrund af Berlingskes undersøgelse om sine oplevelser med sexisme på et større advokatkontor. Hun ønsker ikke at stå åbent frem, men Berlingske kender hendes identitet;

»Humoren på et stort advokatkontor er grov og barsk som på et mekanikerværksted. Eneste forskel er, at der ikke hænger plakater af nøgne kvinder på væggen. Jeg har oplevet midaldrende, højt indtjenende partnere gå ind på hinandens kontorer og sende sjofle mails fra kollegaens computer rundt i afdelingen - også til kvinderne - med fotos af dyresex eller kvinder, der lægger en lort på en mand, hvilket han så tænder på. Jeg var chokeret!

Kollegaen er måske lige gået ud for at hente kaffe, og så skal det se ud som om, den pågældende kommer med alle mulige sjove bekendelser, så som “Jeg er til dyresex« sammen med billeder af dyresex eller “Jeg er bøsse«. Det er ikke unge førsteårs fuldmægtige, vi taler om. Det er partnere over de 50.

For nylig var der et billede - du ved, at der er nogen, der er til, at kvinder lægger en lort på en mand, og det tænder han så på. Det var specielt. Jeg synes ikke, det er sjovt, og jeg bad om at blive fritaget for at modtage de mails.

Jeg er selv i en alder, hvor man måske kan tage lidt mere - men når man kommer på kontoret som purung, så er det ret barsk at være vidne til, hvad der foregår. Så mangler man lidt pondus. Jeg blev fuldstændig chokeret, da jeg startede«.