Rambølls ingeniør, der bruger droner i sit arbejde

Talent 100: Andreas Sune Konring, 28 år, civilingeniør, Rambøll Danmark

Kategori: Rådgivere

Andreas Sune Konring kan beherske de fleste digitale værktøjer, og han vil hele tiden lære om nye for at bruge dem i sit arbejde som ingeniør.

Da han gik på DTU, tog han et år til Holland og lærte om GIS og remote sensing for at blive bedre til at analysere geodata, der eksempelvis kan vise, hvor vand løber. Det var altid vand, han fandt mest interessant, og da han i sit studiejob hos COWI blev opmærksom på arbejdet med klimatilpasning, kom resten af hans studie til at handle om det.

I 2016, mens han skrev speciale, fik han job som ingeniør i Rambølls globale vanddivision. Her bruger han alle de digitale værktøjer og databaser, han kan komme i nærheden af, og samarbejder tit på tværs af forretningsenheder for at skabe nye digitale løsninger inden for klimatilpasning.

I 2017 blev han certificeret dronepilot, og dronerne bruger han også i sit arbejde, blandt andet til at lave præcise 3D-modeller af projektområder.

Andreas Sune Konrings digitale evner er også det, afdelingsleder i Rambøll Anders Mønster Hjernø fremhæver.

»Andreas er en sand »digitalt indfødt«, der er ekstremt hurtig til at identificere og kombinere forskellige former for digital teknologi på en måde, der skaber værdi for både kunder og samfundet generelt,« siger han.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.