R.E.M. beskylder Hej Matematik for tyveri

Det verdenskendte amerikanske band R.E.M beskylder Søren og Nicolaj Rasted fra Hej Matematik for at stjæle deres musik, som er lagt ud på YouTube og MySpace.

Hej Matematik nægter at have stjålet toner fra R.E.M Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Det amerikanske band R.E.M. med Michael Stipe i front har via sit pladeselskab, Warner Music, fået fjernet musikvideoen til Hej Matematik-hittet, "Walkmand", fra populære internetsider som YouTube og MySpace.

De mener, at nummeret er tyvsjålet fra deres eget hit "Supernatural Superserious" fra 2008.

Nicolaj Rasted fra den danske popgruppe kan ikke lade være med at trække en smule på smilebåndet ad den lettere bizarre situation.

"Vi kan virkelig ikke selv høre sammenfaldet, og hvis der endelig skulle være tale om noget, er "Walkmand" bygget over en sampling fra Michael Hardingers "Walk, Mand!" fra 1981," siger han i en pressemeddelelse.

En copyright-sag er oprettet på flere sociale netværk sites og på YouTube, hvilket betyder, at det ikke er muligt at uploade musikvideoen fra Hej Matematik nogle steder.

Der bliver lige nu arbejdet på at få etableret en kontakt til R.E.M og deres amerikanske pladeselskab, så Hej Matematik kan få "Walkmand" tilbage på blandt andet sin MySpace-side.

Ritzau