R vil have strammet op på jobcentrene

Den stigende ledighed, som økonomer forventer vil tage til de kommende måneder, kræver, at der kommer styr på indsatsen på landets jobcentre, mener de Radikale

Læs mere
Fold sammen
Stram op på indsatsen på landets jobcentre. Sådan lyder opfordringen fra Morten Østergaard (R) til beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) efter at nye tal viser, at stigende ledighed for alvor begynder at ramme Danmark

- Der var 1500 langtidsledige, som i september 2008 ikke havde haft kontakt med deres jobcentre det seneste år. Jobcentrene havde altså svært ved at håndtere selv det historisk lave antal ledige. Derfor er der virkelig behov for, at ministeren tager sig sammen og sørger for, at der nu kommer styr på indsatsen, siger Morten Østergaard, arbejdsmarkedsordfører for det Radikale Venstre, til Ritzau.

Han er bekymret for, at den igangværende omorganisering af jobcentrene tager fokus væk fra kernen i jobcentrenes virke: at få folk i arbejde.

- Vi frygter, at jobcentrene nu kommer til at binde en masse ressourcer i fusioner og omlægninger i stedet for i den helt nødvendige indsats for de mange nye ledige, som vil komme de næste måneder, siger Morten Østergaard.

/ritzau/