Professor i revision har succes med romantisk modebrand

CBS-professor Thomas Plenborg er medejer af det fremadstormende og internationale modefirma Rosemunde og formand for selskabet bag, Everyday Luxury Feeling.

Foto: Keld Navntoft. CBS-professor Thomas Plenborg er medejer af det fremadstormende og internationale modefirma Rosemunde og formand for selskabet bag, Everyday Luxury Feeling.
Læs mere
Fold sammen

De fleste professorer holder sig til teorien – men ikke Thomas Plenborg, som er professor i regnskab og revision på CBS. Han er for længst steget ned fra elfensbenstårnet, og sideløbende med professorjobbet har han siden 2011 været medejer af det fremad­stormende internationale modefirma Rosemunde ApS og bestyrelsesformand for selskabet bag, Everyday Luxury Feeling.

Regnskab og revision lyder tørt og som det diametralt modsatte af Rosemunde, som har sit udspring i »reservatet« i Gentofte og Charlottenlund. Her er tøjbrandet faldet i forstadsfruernes smag – romantisk som det er med silketoppe, blonder og sarte pudderfarver.

Thomas Plenborg og tidligere direktør i tøjkæden Deres, Brian Kristoffersen, købte i 2011 Rosemunde af stifteren, Katrine Hannibal, og Thomas Plenborg ejer i dag en tredjedel af Rosemunde, mens Brian Kristoffersen sidder på resten. Siden overtagelsen er brutto­fortjenesten fordoblet, og i det seneste regnskabsår landede Rosemunde et overskud på 20 mio. kroner af en bruttofortjeneste på godt 40 mio. kroner.

Rosemunde er skabt på grundlag af signaturproduktet silketoppen. Men i dag tilbyder modefirmaet et fuldt beklædningsortiment inklusive sko og tasker. Rosemunde har i dag 14 butikker og brandshops i stormagasiner i Danmark samt ti i Norge, Sverige, Finland, Polen og Frankrig.

»Det var lidt af en tilfældighed, at jeg faldt over Rosemunde via en bekendt. Jeg investerer i forsøget på at få en fornuftig pension i forskellige former for aktiver, og de er utroligt dygtige i Rosemunde,« siger Thomas Plenborg.

Regnskabsprofessoren er ud over sit eget firma aktivt bestyrelsesmedlem i flere store danske virksomheder. Thomas Plenborg er også medlem af et advisory board tilknyttet rigmanden Lars Seier Christensens investeringsselskab Seier Capital, hvor han blandt andet sidder i selskab med bestyrelsesdronningen Lone Fønss Schrøder og cykelstjernen Bjarne Riis. Dette job er ulønnet, oplyser han.