Pressechefen, der finder djævlen i detaljen

Talent 100: Igen i år hylder vi 100 unge talenter fra alle hjørner af dansk erhvervsliv. Et af talenterne er 34-årige Julie Stemann Monberg, pressechef, Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning

Talent 100: Julie Stemann Monberg, pressechef i Kultur- og Fritidsforvaltningen, Københavns Kommune og tidligere elitesejler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Kategori: Kommunikation og Public Affairs

Julie Stemann Monberg ville være pressechef, inden hun fyldte 30 år, og det blev hun også – i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Her fungerer hun dels som pressechef, dels som rådgiver.

»Jeg har både falkeblik og helikopterblik. Jeg er god til at sidde med et notat og identificere, om der et ord, der kan gøre, at sagen udvikler sig. Altså både at gå ned i detaljen og samtidig kunne hæve sig og sætte det ind i en større politisk og mediemæssig kontekst,« siger Julie Stemann Monberg.

Mette Touborg er administrerende direktør for Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune og fremhæver som det første Julie Stemann Monbergs skarphed.

»På sin helt egen måde kan hun få det meget komplekse til at virke enkelt og indlysende. Derudover bevarer hun altid overblik og humøret. Hun stiller spørgsmål til konkrete forslag, som nogle gange kan føles besværlige, men som gør hele forskellen. Julie ville være en gevinst for enhver organisation. Det er jo den bedste beskrivelse af en medarbejder: når man ved, de ville gøre det godt alle vegne,« siger Mette Touborg.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.