Praktikere bliver ikke topchefer

I 1980erne var en MBA vejen til en plads på direktionsgangen. I dag skal der meget, meget mere til, mener direktør på Copenhagen Business School, Anne-Mette Dissing-Immerkær.

Hårdt arbejde "ude i marken" kan ikke gøre det længere, hvis du vil være topchef - og det kan en MBA heller ikke.

En lederstilling i toppen af dansk erhvervsliv kræver meget mere i dag, mener Anne-Mette Dissing-Immerkær, der er direktør på Copenhagen Business School, CBS.

"I gamle dage var man næsten sikret en plads på direktionsgangen, hvis man havde en MBA. Dengang var det mere elitært, men i dag er det almindeligt, at folk har en MBA," siger Anne-Mette Dissing-Immerkær.

"Vi må erkende, at kompetenceniveuet bliver højere og højere. Hvis vi skal være med, kræver det uddannelse. I dag vil du ikke opfattes som en praktiker, og du kommer ikke i betragtning, hvis du ikke har den akademiske baggrund i orden," fortsætter hun.

Med gamle dage mener hun 1980erne, hvor danskerne måtte rejse til udlandet for at tage en MBA. CBS begyndte at udbyde uddannelsen i 1994.

"MBA'en skubber i den rigtige retning, men i dag skal du også vise resultater, have erfaring og personlighed 'on top of it'," siger Anne-Mette Dissing-Immerkær.

Og så er der kommet en overbygning til MBA'en - DBA'en, som står for Doctor of Business Administration. Det er en fem-årig ph.d.-uddannelse på deltid.

Foreløbig er der dog kun ti personer i gang med uddannelsen i Danmark, men Anne-Mette Dissing-Immerkær forventer, at det er en uddannelse, som vil vokse.