»Potentialet skal mobiliseres«

Lars Rasmussen, adm. direktør i Coloplast, giver sit bud på vigtige lederegenskaber i 2015.

Topchef Lars Rasmussen for Coloplast. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er det vigtigste for dig ledelsesmæssigt i 2015?

Coloplast investerer mere end en mia. kroner i vækstinitiativer over tre år, og det betyder, at vi ansætter i et højere tempo og mere globalt end før. Der kommer mange nye ledere og medarbejdere i selskabet i disse år. Derfor er det vigtigt, at vi modtager og træner vores nye ledere og medarbejdere, så de i dagligdagen lever op til selskabets værdier og ledelsesprincipper, uanset om de befinder sig i Brasilien, Kina eller Danmark.

Hvilke ændringer ser du i forhold til tidligere?

Vores investeringstempo betyder, at den enkelte leder skal håndtere flere vækstinitiativer og flere ansættelser end tidligere, men da der er pres på salgspriserne, skal der tillige fortsat leveres produktivitetsgevinster hvert eneste år. Det er ganske udfordrende.

Er du enig i, at en leder fungerer mere som coach og facilitator end tidligere?

Uanset hvilket mærkat man bruger, skal en leder sikre at organisationen lever op til sine mål. Det kræver, at man som leder er god til at mobilisere potentialet i sin organisation. Jeg tror dog, at man må acceptere, at ledelse ikke er en lineær disciplin, hvor alle dele af selskabet leverer som forventet, hvis blot alle ledere følger en bestemt opskrift. Det fælles er selskabets værdier og ledelsesprincipper, men inden for disse rammer udøves ledelse individuelt tilpasset den lokale kontekst. Alle ledere vil gerne sikre, at arbejdet i dagligdagen er spændende og motiverende for den enkelte medarbejder, men hvordan den ambition udleves i praksis, findes der mange opskrifter på.