Porsche under pres: Ansatte vil ikke modtage mails uden for arbejdstiden

E-mails i aftentimerne skal automatisk blive slettet for at værne om medarbejdernes fritid, lyder det fra overhovedet i Porsches magtfulde medarbejderudvalg.

Foto: Michaela Rehle. I fremtiden slipper Porsches medarbejdere måske for at skulle svare på mails efter lukketid
Læs mere
Fold sammen

Medarbejderne i Porsche skal ikke have arbejdsrelaterede mails i deres fritid – og al korrespondance mellem klokken syv om aftenen og seks om morgenen bør »returneres til afsenderen«.

Sådan lyder meldingen fra Uwe Hück, som er næstformand i Porsches bestyrelse og overhoved i den tyske bilfabrikants magtfulde Betriebsrat, der er en slags medarbejderudvalg og lokal fagforening i tyske virksomheder.

»At læse og besvare mails fra chefen i de ubetalte aftentimer øger stress – og det er ikke acceptabelt,« siger Uwe Hück ifølge Financial Times til det tyske nyhedsbureau DPA.

Uwe Hücks idé er ikke ny eller revolutionerende i den tyske bilindustri.

Mastodonten Volkswagen blokerer allerede for medarbejdernes mails om aftenen og i weekenden, mens medarbejderne hos Daimler automatisk får slettet mails, de modtager, mens de er på ferie.

De vandtætte skodder mellem arbejdet og privatliv er også en holdning, som falder i god jord hos sundhedsorganisationer og fagforeninger, som i stigende grad bekymrer sig over en arbejdskultur, hvor man altid skal være på og aldrig slipper telefonen.

Det skriver Financial Times.

Det er endnu usikkert, om idéen vil blive til noget i Porsche.

En talsperson fra den tyske bilproducent siger ifølge Financial Times, at det er »en interessant idé, som vil blive diskuteret«, mens talsperson for Porsches medarbejderudvalg, Kai Bliesener, erklærede sig »sikker på, at det her vil blive en del af den nye kontrakt, vi forhandler med ledelsen næste år.