Porsche klar med den hidtil kraftigste 911’er

Porsche er klar med en ny version af den evigt populære model 911. Designet er klassisk, farten den højeste til dato og så er den brændstoføkonomisk. I hvert fald af en racerbil at være.

Sådan ser Porsches nye viunder ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Prfoto
Luftindtaget er stort, hækspoileren knækker som den skal, den sekscylindrede boxer-motor ligger bagi og gearet er manuelt. Med andre ord er alt som det skal være i Porsches model 911 med tilføjelsen GT2. Og så er farten højere og brændstoføkonomien bedre.

GT2 har hele 530 hestekræfter, en tophastighed på 329 km/t og går fra 0-100 km/t på kun 3,7 sekunder. Dermed er det den kraftigste 911’er, der endnu er konstrueret af ingeniørerne fra Stuttgart.

At verden har knappe olieressourcer og problemer med CO2-udslippet, er heller ikke gået helt forbi konstruktørerne, der har sænket brændstofforbruget betydeligt. Selvom et gennemsnitligt benzinforbrug på 8 km pr. liter nok ikke udløser skulderklap fra Al Gore, er det stadig uhørt lavt for en bil i denne klasse.

To turboladere sørger for, at GT2 har 50 hk mere end motorens grundydelse berettiger til, mens en ny type indsugningsmanifold sikrer, at benzin/luft-blandingen har en lavere temperatur end 911 Turbo. Den kombination giver 15 pct. lavere benzinforbrug ved spidsbelastning på trods af, at motorens samlede ydelse er kraftigere.

GT2 bliver præsenteret i Frankfurt i september og kommer ud til forhandlerne i november. Grundprisen i Tyskland bliver på 159.100 euro, svarende til ca. 1.183.000 kr.