Politiet er dårlig betaler

Alt fra leverandører af kontorartikler til forsvarsadvokater må for tiden finde sig i, at Midt- og Vestsjællands Politi ikke betaler dets regninger til tiden.

Foto: Peter Clausen
Midt- og Vestsjællands Politi halter alvorligt bagefter, når det handler om at få betalt regningerne til tiden. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Alt fra leverandører af kontorartikler til forsvarsadvokater, der skal have udbetalt salærer, må vente på deres penge. I nogle tilfælde i adskillige uger ud over den betalingsfrist, der normalt gælder. Det erkender økonomichef Jens Lund Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi beklager naturligvis meget over for vores leverandører og samarbejdspartnere, at det ikke har været muligt at betale regningerne så hurtigt, som vi kunne ønske det, siger Jens Lund Andersen.

Han forklarer, det er kombinationen af politireformen og indførelsen af et nyt, elektronisk bogføringssystem, der tilsammen giver problemerne.

- Begge dele tager tid, og det giver desværre i øjeblikket nogle forsinkelser. Samtidig har vi også en bøn til vore leverandører om at sende regningerne til os elektronisk, for det ville hjælpe os med at betale regningerne meget hurtigere, siger Jens Lund Andersen.

Han forklarer, at Midt- og Vestsjællands Politi forventer at kunne betale dets regninger til tiden i begyndelsen af det nye år.