Politianmeldt for sjusket årsregnskab

55 kritisable forhold i årsrapport fører nu til en politianmeldelse af etiketteproducent fra Horsens

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fondsrådet varsler kursskifte og der er tale om et barskt et af slagsen. Ny praksis i Fondsrådet fører nemlig til politi- anmeldelse af ledelsen i den børsnoterede Klimax A/S.

Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Politianmeldelsen skyldes, at ledelsen af etiketteproducenten fra Horsens har underskrevet et regnskab, der ifølge myndighederne er så mangelfuldt, at det slår alle tidligere rekorder.

- Der er tale om en ny praksis, der betyder, at ledelsen i selv børsnoterede selskaber bliver politianmeldt, hvis der er tale om noget helt exceptionelt grelt som i dette tilfælde, siger en kilde med kendskab til Fondsrådets behandling af sagen til Børsen.

Sagen er indtil videre unik, idet man ikke tidligere har politianmeldt ledelsen i en børsnoteret, ikkefinansiel virksomhed for overtrædelse af bestemmelserne i årsregnskabsloven.

Fondsrådets kritik går bl.a. på, at Klimax har brugt en forkert kurs, da selskabet i 2009 købte en anden virksomhed og betalte med aktier, ligesom der er problemer med oplysninger om ledelsesaflønningen, nøgletalsoversigt og nedskrivninger af goodwill.

Bestyrelsen i Klimax afviser kritikken og henviser til, at bestyrelsen har stolet på revisorernes vurdering af de komplicerede internationale regnskabsregler, der i det væsentligste udgør kritikken fra Fondsrådet.