Plastdirektør med perfekt baggrund

På toppen. Efter ledende stillinger i store familieejede virksomheder er den nye chef for Primo Danmark A/S, Claus Omann, for første gang adm. direktør.

Efter en lang karriere i lederstillinger i Lego og Viking Life-Saving Equipment A/S er 44-årige Claus Omann for første gang blevet øverste chef for en virksomhed, efter at han 1. juli tiltrådte som adm. direktør i Primo Danmark A/S i Tistrup nord for Varde. Her er han chef for en virksomhed med 250 medarbejdere og en omsætning på cirka 300 mio. kr.

Claus Omann var hos Lego i perioden 1986-2001 og sluttede som senior director med ansvar for udvikling af produktsegmentet, inden han blev ansat som koncerndirektør i Viking.

Ved siden af chefposten er han blandt andet formand for Fonden Plast Center Danmark i Esbjerg og medlem af bestyrelsen i en investeringsfond i Syddansk Venture A/S. Privat bor han med sin hustru og to børn i Esbjerg-forstaden Hjerting.

Hvordan var processen, inden du fik stillingen? - Efter seks år hos Viking var jeg begyndt at overveje, om der skulle ske noget nyt. Jeg har generelt været vågen og holdt øje med virksomheder, og jeg havde fra tiden hos Lego et godt øje til Primo, som vi handlede med. Da jeg så, at Andreas Haahr var holdt op som direktør, ringede jeg til ejeren Fleming Grunnet og sagde, at jeg gerne ville kandidere til jobbet. Og så fik jeg det.

Hvad tror du var afgørende for, at valget faldt på dig? - En af grundene er nok, at min baggrund inden for plast og teknik på papiret matcher perfekt, og at jeg har videreuddannet mig i ledelse. Desuden har jeg arbejdet i en international og global virksomhed, hvor vi har gennemført en lang række forandringer, som Primo måske jeg ved det ikke endnu kunne have gavn af at gennemgå. Jeg tror også, at kemien og den kendsgerning, at jeg bor i Vestjylland, spiller en rolle, og så kan det være en faktor, at jeg har erfaring fra familieejede virksomheder.

Hvad tiltaler dig mest ved at blive chef for Primo Danmark? - Først og fremmest at få lejlighed til at prøve kræfter med at være adm. direktør. Det betyder også noget, at virksomheden ikke ligger langt fra, hvor jeg bor, og at den beskæftiger sig med det plasttekniske, som jeg har erfaring med. Det er ligeledes vigtigt for mig at indgå i den internationale koncernledelse i Inter Primo.

Kan du ikke frygte, at en stærk ejer som Fleming Grunnet vil blande sig for meget? - Jeg har et meget positivt billede af Fleming Grunnet og har indtryk af, at han har trukket sig fra den daglige ledelse og overladt den overordnede ledelse til en koncerndirektør. Men Fleming Grunnet har et sundt syn på mange ting, og det håber jeg at kunne drage nytte af.

Hvordan bedømmer du generelt den danske plastindustris muligheder? - Jeg har været lidt væk fra branchen i tiden på Viking, men har dog holdt øje med den. Mit indtryk er, at plastindustrien generelt har forsøgt at forny sig og tilpasse sig globaliseringen, og derfor er jeg aldeles fortrøstningsfuld. Det er også mit indtryk, at branchen ikke dyrker fjendskaber, men alliancer, og det er en klar styrke.