Piger dominerer videnskabskonkurrence

For første gang i dens niårige historie tager pigerne de to førstepræmier i en populær matematik- og videnskabskonkurrence blandt high school-elever i USA. Og nok er det en skolekonkurrence, men præmien lyder på 100.000 dollar.

Det er pigerne der har taget den gule føretrøje i USAs mest populære videnskabskonkurrence. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Det var pigerne, der løb med både den individuelle topplacering og topplaceringen for hold i en populær og anerkendt konkurrence inden for matematik, videnskab og teknologi blandt amerikanske hih school-elever, skriver Business Week.

Det er første gang i konkurrencens niårige historie, at det sker, og det er ikke så lidt, der er på spil for de over 1.600 unge, som deltog. De to hovedpræmier er legater på 100.000 dollar fra Siemens Fonden, der i 1998 overtog konkurrencen, der oprindelig har kørt siden 1942.

Generelt er kvinder ikke lige frem velrepræsenterede inden for videnskabsfagene, og det var et emne, som kom til voldsom diskussion for et par år siden, da Harvard-direktøren Lawrence Summers udtalte, at manglen på kvinder i de videnskabelige fag kunne skyldes biologiske forskelle mellem mænd og kvinder.

Andelen af piger i Simens-konkurrencen er steget år for år, og udgjorde i 2007 48 procent, fortæller direktøren for Siemens Fonden, James Whaley.

Kilde: Business Week