PET-mand bliver pressechef i SAS

41-årige Mikkel Thrane skifter arbejdet med skæg og blå briller ud med luftfartsselskabets udfordringer efter 11. september, kartelsagerne og senest de ulykkesramte Dash-fly.

Mikkel Thrane efterfølger Jens Langergaard som pressechef i SAS. Begge er tidligere ansatte på Berlingske Tidende.

Jens Langergaard skal frem over styre kommunikationen hos forsikringskoncernen Topdanmark. Hans afløser Mikkel Thrane kommer fra et job som kommunikationsrådgiver for ledelsen hos det ellers meget hemmelighedsfulde Politiets Efterretningstjeneste.

I SAS Danmark får Mikkel Thrane ansvaret for SAS' eksterne kommunikation og bliver også souschef for kommunikationsdirektør Anne Bove-Nielsen, skriver RB-Børsen.

- Med Mikkel Thrane får vi en kompetent pressechef, der kender mediernes og journalisternes arbejdsbetingelser, fordi han selv i mange år har været på store nyhedsredaktioner. Mikkel Thrane har tillige flere års erfaring med kommunikationsrådgivning på højt ledelsesniveau og har fra PET en stor erfaring i at drive en nyetableret kommunikationsafdeling. Vi er meget glade for at kunne byde Mikkel Thrane velkommen ombord 1. februar 2008, siger Anne Bove-Nielsen til bureauet.