Per Bank bekræfter dialog med Walmart

Topchef Per Bank bekræfter dialog med Walmart. Men han erklærer sig uvidende om den amerikanske detailkæmpes angivelige granskning af hans privatliv.

Per Bank, koncernchef i Dansk Supermarked Fold sammen
Læs mere
Foto: nanna kreutzmann
Dansk Supermarkeds administrerende direktør, Per Bank, har fået endevendt sit privatliv efter en dialog med verdens største detailkæde, Walmart.

Det var Walmarts efterretningspartner Stratfor, som stod for at kortlægge danskerens »ærlighed, integritet og etiske optræden,« som det hed, og det indbefattede blandt andet en gennemgang af Per Banks omgang med kvindelige bekendtskaber på det sociale medie Facebook.

Det har ikke været muligt at komme i telefonisk kontakt med Per Bank, men topchefen har sendt en e-mail til Berlingske Business med udtalelser om sagen.

»Jeg har et stærkt professionelt netværk, og da vi heldigvis har en meget høj erhvervsfrekvens for kvinder i Danmark, indgår der naturligvis både mænd og kvinder i mit netværk,« skriver Per Bank.

Walmart har forklaret granskningen af Per Bank med det argument, at Walmart i 2010 var interesseret i at hyre danskeren, som på daværende tidspunkt var ansat hos konkurrenten Tesco. Per Bank bekræfter, at han har været i dialog med Walmart om en stilling.

»Jeg har tidligere i min karriere været i dialog med Walmart om en position hos dem, men jeg valgte at takke nej til deres tilbud, da det ikke matchede mine ambitioner,« skriver han og fortsætter.

»Hvad Walmart måtte have undersøgt eller overvejet at undersøge i den forbindelse, har jeg ingen viden om, og det er således et anliggende alene mellem Walmart og det omtalte firma Stratfor.«

Walmart har hverken be- eller afkræftet kommunikationen med Stratfor, men ifølge amerikanske medier er det et spørgsmål om »rettidig omhu« når virksomheder undersøger potentielle chefemner.

Det er offentliggørelsen af Stratfors såkaldt aktiveringsordre på Per Bank, som i går blev offentliggjort hos Wikileaks, der har fået sagen til at rulle i de amerikanske medier.