Pensionsfond tjener fedt på Jacksons død

Den hollandske pensionsfond ABP tjener godt på Michael Jacksons død. Fonden ejer nemlig rettighederne til en del af popikonets sange.

En statsejet hollandsk pensionsfond ejer rettighederne til nogle Jacksons sange. Han død betyder flere penge til pensionskassen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Popkongens himmelfart i sidste uge har skabt en enorm efterspørgsel på hans musik, og det nyder den hollandske statlige pensionsfond ABP godt af. De ejer nemlig rettigheder til flere Jackson-sange.

”Der er altid bestemte sange, der af en eller anden årsag, i det her tilfælde en tragisk årsag, pludselig bliver meget populær. Det er basis for investering", siger en talsmand fra ABP til nyhedsbureauet Reuters.

ABP købte to musikkataloger sidste år, bl.a. rettighederne til nogle af Michael Jacksons sange. Hver gang der bliver solgt en cd eller en spillet en sang i radioen, som ABP ejer rettighederne til, inkasserer fonden penge.

Talsmanden for ABP vil ikke sige, hvor stort et afkast fonden forventer på sine Michael Jackson-investeringer. Fonden brugte sidste år 140 millioner euro på at købe popmusik, og fonden ejer også rettigheder til bl.a. Justin Timberlake, Beyonce, Kaiser Chiefs samt klassiske komponister som Stravinsky og Rachmaninov.

Fonden skulle ifølge Reuters nu også interesseret i at købe den Beatles-musik, som Michael Jackson ejede, hvis familien vælger at sælge.

”Vi er altid interesserede i gode investeringsmuligheder. Beatles-kataloget er selvfølgelig noget af det smukkeste i poppen historie”, siger talsmanden fra ABP.