Penge klar til udkants-iværksættere

Projekt Crowdfunding/Folkets støtte til udvikling af et udkantsområde har nu fået både national og regional støtte og er snart klar med erhvervsstøtte til Langeland.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Crowdfunding/Folkets støtte til udvikling af et udkantsområde" har fået 500.000 kroner af Erhvervs- og Byggestyrelsen og 352.000 kroner fra Syddansk Vækstforum til iværksætteri og erhvervsprojekter i udkantsdanmark.Forsøget med crowdfunding som metode til vækst og erhvervsudvikling kan derfor allerede fra næste år være med til at skaffe iværksættere og iderige erhvervsdrivende opbakning og ny kapital til deres projekter på den ledighedsramte ø Langeland. -Vi er superglade for, at det nu er lykkedes os at samle alle pengene, så vi kan komme godt i gang med at introducere crowdfunding som et nyt værktøj til vækst og erhvervsudvikling på Langeland, siger projektansvarlig Anne Mette Wandsøe, Turist- og Erhvervsforeningen Langeland i en pressemeddelelse. Læs også:  10 projekter skal sparke gang i udkants-DanmarkProjektet er også støttet af Fornyelsesfonden, hvilket hun betragter som et stort skulderklap.

-Vi har været længe undervejs med ideen, men det har været vigtigt for os, at vi griber det rigtigt an, så vi ikke bare klasker en døgnflue men skaber et professionelt værktøj til at rejse risikovillig kapital. For jeg er overbevist om, at vi nu kan være med til at skabe arbejdspladser og udvikling på Langeland. Finanskrisen har jo også ramt Langeland, og vi ser alt for mange iværksættere og små virksomheder, som har svært ved at få testet deres ide i virkeligheden og dermed også svært ved at få bankerne til at tro på projektets levedygtighed. Ved hjælp af Crowdfunding kan vi fremover hjælpe alle med gode ideer med begge dele, siger Anne Mette Wandsøe.

Projekt Crowdfunding omfatter både rådgivning og udviklingen af en teknisk platform, hvor projekt-ejere samt investorer og donatorer kan mødes. Ideen er, at iværksættere, virksomheder, socialøkonomiske virksomheder, foreninger og andre iderige mennesker fra Langeland kan bruge hjemmesiden til at skabe opmærksomhed om og få opbakning til deres projekt og samle den fornødne startkapital uden at miste ejendomsretten til deres gode ide.

Læs også:

Vækstfond til udkantsdanmark i flop fare

Rødby i jobfest - skal støbe al Femern-beton