På jagt efter netværket

Glem golf og regatta med sejl - jagt er den nye netværkssport for studerende på CBS.

Foto: Jeppe Bjoern Vejloe. Laura Topp har siden sidste sommer har kunnet kalde sig selv for jæger.
Læs mere
Fold sammen

Der er tretten skytter og lige så mange uden gevær på gårdspladsen. Det er nemlig ikke alle i mikset af CBS-studerende og jyske nyjægere, der endnu har fået jagttegn.

Dem med gevær har betalt over tusinde kroner for at være med. Men så er der også en kok, der sørger for svensk vildsvineragout til frokost. Eneste fremmødte kvinde er Laura Topp, der siden sidste sommer har kunnet kalde sig selv for jæger.

»Jeg tog jagttegnet samtidigt med andre fra CBS. Det at komme på jagt er noget helt anderledes, end hvad jeg ellers gør i min hverdag,« fortæller hun. Når den 21-årige kvinde ikke er bevæbnet og iført grønt tøj, læser hun erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation på andet år.

»Vi studerende joker lidt med, at jagt er det nye golf eller det nye sejlads. Men jeg tror absolut ikke, at man skal undervurdere det. CBS Hunting Club giver muligheden for, at man kan komme på jagt, selv om man ikke har det store netværk,« siger hun.

For karrieren er der god grund til at gå på jagt. Den jagende erhvervsklasse tæller adskillige af C20-indeksets chefer, der bruger selskabsjagter og skydebaner til at møde hinanden. Eksempelvis afviklede et jagtnetværk fasanjagt på Schackenborg Slot i Sønderjylland, hvor gæstelisten talte erhvervsledere og politikere. Over frokosten holdt en eksminister og en cheføkonom fra Danske Bank oplæg.

Så langt er CBS Hunting Club ikke endnu, men har på to måneder fået over 60 medlemmer, og det er gennem den, at de mange jægerdebuttanter fra CBS har meldt sig til. En af nyjægerne fra CBS retter på slipseknuden mens han fortæller, hvorfor han er en af de 9.000 nye jægere, som Danmark har fået siden 2008. Han siger, at det er for at komme ud i naturen og for at fylde fryseren med »noget godt kød«. Han ville dog næppe jage alene. Den nye hobby starter i hvert fald samtaler, bekræfter Laura Topp.

Se billedserien: Den jagende erhvervsklasse

»Det er helt klart noget, man kan snakke om. På mit arbejde var det sådan: »Nå, har du også jagttegn?« Vi begyndte straks at snakke om, at  vi skulle arrangere noget.«

Seks patroner og en enkelt fasan på samvittigheden har kun skærpet Laura Topps interesse for sin nye hobby. CBS Hunting Club barsler i foråret med planer om skydetræning og foredrag med erfarne jægere. Dem er dagens jægere interesserede i.

»Jeg håber, at der kommer flere arrangementer, og at man får et netværk på den måde. Absolut,« siger Laura Topp.

Før parkeringspladsen bliver tom udveksler flere af de studerende telefonnumre. De aftaler en tur på skydebanen, inden de hopper i hver sin firehjulstrækker og kører ud af gårdspladsen.

LÆS HELE ARTIKLEN I BERLINGSKE BUSINESS SØNDAG

Se billedserien: Den jagende erhvervsklasse