På jagt efter modne SMVer

Michael Jørgensen, 36 år, tiltræder 1. september som adm. direktør for kapitalfonden Executive Capital. Han kommer fra en stilling som M&A-advokat hos advokat- kontoret Bruun & Hjejle.

§Hvilke forventninger har du til dit nye job?

Jeg glæder mig til, sammen med holdet omkring mig, at identificere modne danske SMVer, hvor vi har noget særligt at tilføre og håber, vi herved kan gøre vores til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Vi vil gerne være lidt større, så jeg skal ud i dialog med erfarne danske erhvervsfolk, der kunne være interesseret i at indgå i vores fællesskab.

§Hvilke overvejelser har du gjort dig i forbindelse med dit skifte? Hvad bliver anderledes?

Som M&A-advokat hos et højt respekteret kontor er man begunstiget ved at rådgive topledere i delikate situationer, som ofte har strategisk betydning. Det er et enormt spændende arbejde, men når transaktionen er gennemført, er man ude igen. Som direktør bliver jeg ansvarlig for udviklingen af virksomheden. Det ser jeg meget frem til.

§Hvad har været den røde tråd i din karriere?

Jeg tror ikke på karriereplaner. For mig er det vigtigst, at jeg lærer nyt og har gode oplevelser med dem, jeg har professionelle relationer til. Jeg valgte for to-tre år siden at tage familien på en 13 måneders sejltur over Atlanten til Caribien og retur. Det var en fantastisk, meget lærerig og udviklende oplevelse, og hvis det »mudrer« mit CV i nogens optik, er jeg helt OK med det. Når det så er sagt, så kan jeg godt se, at jeg igennem årerne har fokuseret min faglige energi på virksomhedsoverdragelser, strategi og aktivt ejerskab.

§Hvad er din uddannelse, og hvordan ser du sammenhængen mellem din uddannelses- baggrund og dit nye job?

Uddannelsesmæssigt er jeg først og fremmest cand.jur. Jeg færdiggjorde dog også en cand.oecon. under mine første år i advokatbranchen. Denne kombination er ret unik, og sammen med min solide transaktionserfaring fra mit virke som M&A-advokat hos Bruun & Hjejle giver det mig et godt grundlag for at skabe de rigtige rammer omkring partnerskabet og identificere de rette investeringer.

§Hvad ser du selv som de største udfordringer i din nye stilling?

Executive Capitals succes afhænger af, at vi foretager det rigtige match mellem vores partneres kompetencer, og hvad der kræves for at udvikle en given virksomhed. Vi kan ikke alt, og vi skal kunne sige tak nej til at gå ind i en investering, hvis vi ikke besidder de nødvendige kompetencer.