På forkant med forandringer

Anne-Christine Ahrenkiel, 44 år, tiltræder 1. august som HR-direktør i Egmont. Hun kommer fra en stilling som Head of HR i Maersk Line. Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har tidligere haft ledende HR-stillinger i Mærsk-ejede selskaber, Accenture og NNIT.

Anne-Christine Ahrenkiel Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

§Hvilke forventninger har du til dit nye job?

Jeg forventer at blive en del af en spændende koncern, som har stort fokus på løbende at tilpasse både organisation og produkter på at være på forkant med forandringerne, som er store i mediebranchen i disse år.

§Hvilke overvejelser har du gjort dig i forbindelse med dit skifte? Hvad bliver anderledes?

Min største overvejelse har været, om jeg var klar til at forlade Mærsk og det netværk, som jeg har været en del af i mange år. Den største forandring er brancheskiftet. Jeg har arbejdet på tværs af en række industrier igennem min karriere – men endnu ikke i mediebranchen, så den ser jeg meget frem til at lære at kende.

§Hvad har været den røde tråd i din karriere?

Jeg har primært arbejdet i virksomheder eller organisationer, hvor jeg har kunnet identificere mig med deres kerneprodukter, værdier og kultur. For mig skal disse elementer gå op i en højere enhed, for at jeg kan trives – og jeg arbejder bedst med engagerede kolleger, der ønsker at flytte ting, tage ejerskab og udfordre status quo. En anden rød tråd er, at jeg i mange år har arbejdet med og specialiseret mig i HR – altid med en forretningsmæssig indgangsvinkel.

§Hvad er din uddannelse, og hvordan ser du sammenhængen mellem din uddannelses- baggrund og dit nye job?

Jeg har flere uddannelser – jeg er shippinguddannet, bachelor i sprog og cand.scient.pol. Der synes ikke at være en oplagt sammenhæng med mit job, men jeg tror, at min evne til at definere præcise problemstillinger i til tider uklare situationer, blev udviklet i studietiden.

§Hvad ser du selv som de største udfordringer i din nye stilling?

Ud over at jeg skal lære en ny branche at kende, bliver det vigtigt at forstå diversiteten og kompleksiteten i Egmont og drive en strategisk agenda i samspil med de enkelte forretningsområder i koncernen. Som overordnet ansvarlig for HR skal jeg sikre mig, at vi som HR-funktion forstår forretningen, bidrager til at drive en både kort- og langsigtet agenda, og i alt dette formår at finde den rette balance mellem at støtte og udfordre.