Over halvdelen af alle ledere overvejer jobskifte

Over halvdelen af alle ledere overvejer eller er allerede i gang med at søge nyt job. Det viser en undersøgelse foretaget af Lederne.

I 2013 viste tilsvarende undersøgelse at 37 procent af lederne overvejede at søge nyt job eller allerede var i gang. I år er tallet steget til 60 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS SJØRUP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

46 procent af alle ledere leger med tanken om at søge nye græsgange, og 14 pct er faktisk allerede i gang med søge. Det viser en  undersøgelse foretaget af Lederne.

»Tallene understreger, at krisen er stilnet af. Hovedparten af de danske virksomheder står igen på sikker grund med fin vækst. Det giver lederne blod på tanden i forhold til at komme videre i karrieren, og samtidig åbner væksten for nye jobmuligheder,« siger formanden for Lederne, Svend Askær.

De ledere, der ønsker et jobskifte, peger på lysten til nye udfordringer og manglende mulighed for at stige i graderne som de største årsager bag overvejelserne.

»Det viser, at ikke alle virksomheder er gode nok til at udnytte ledernes kompetencer. På et tidspunkt tager de ambitiøse ledere konsekvensen og søger nyt job,« siger Svend Askær.

Det understreges af, at 41 pct af de ledere, der overvejer et jobskifte, ønsker et nyt arbejde med mere ansvar.

Undersøgelsen er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og er baseret på svar fra 3.783 ledere. Den viser også, at 40 pct af lederne stadig er tilfredse i deres nuværende job.