Opposition: Erhvervslivet skal tvinges til at kønskvotere

Der kommer skrappere lovindgreb til at fremme kvinders ligestilling med mænd i både offentlige bestyrelser, virksomhederne og i familielivet, hvis oppositionen vinder regeringsmagten.

Læs mere
Fold sammen
Det stod klart under en debat i dag mellem politikere fra Folketingets partier i Kvindemuséet i Århus i anledning af 100-året for, at danske kvinder fik kommunal valgret.

Socialdemokraternes forkvinde, Helle Thorning-Schmidt, slog fast, at kun lovgivning duer til at sikre kvinder lige muligheder.

"Jeg ønsker ikke at sidde her igen om 10 år, og Danmarks stadig er de dårligste i Skandinavien og Europa til ligestilling. Det er op til de politikere, som vælgerne vælger, om der skal ske noget," sagde Socialdemokraternes formand.

Flere partier bakker op
Bebudelsen af flere lovindgreb blev bakket op af Morten Østergaard (R) Pernille Vigsø Bakke (SF) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL).

Oppositionen luftede lovkrav om, at skal være lige mange mænd og kvinder i offentlige bestyrelser, og at erhvervslivet skal tvinges til at kønskvotere virksomhedsbestyrelser, ligesom barselsorloven også skal ændres, så det gøres sværere for fædre at unddrage sig den.

Det var lovindgreb, som regeringspartierne og Dansk Folkeparti alle afviste at være med til.

Ritzau