Oplad din jet i stikkontakten

Det lyder som fremtidssnak, men den skulle være god nok. Inden for ganske få år bliver det muligt at købe små fly, der kan lades op fra en almindelig stikkontakt.

Foto: PR-foto.
Læs mere
Fold sammen
Batteriteknikken går meget hurtigt og det er baggrunden for, at batterierne bliver mindre, lettere og bedre til at opbevare strømmen.

I følge flere internetmedier, fløj kinesiske Yuneec i sidste uge flere testflyvninger med et lille elektrisk fly, der snart skal fremvises ved et stort luftshow i USA.

Herefter er det planen at søge at opnå de amerikanske luftfartsmyndigheders godkendelse, således at flyet kan sælges. Efterspørgslen på helt små privatfly er steget massivt, efter at de amerikanske myndigheder i 2005 indførte et særligt certifikat for fly med en vægt under 600 kilogram og en begrænset topfart. Det tager blot den halve tid at tage et sådant certifikat i forhold til en traditionel pilot-licens.

Det lille kinesiske fly er forsynet med en motor og hedder Yuneec E430. Det er 6,5 meter langt og har et vingespænd på omkring 14 meter. Batteripakken vejer blot 72 kg og skal kunne lades fuldt op på tre timer. Det skulle give omkring tre timers flyvning med to passagerer i flyet, der er bygget i lette kompositmaterialer. Prisen i USA er fastsat til 89.000 $.