Opfør dig som en kommende Mærsk-leder

Få gode råd til god opførsel på jobbet af Danmarks fru takt og tone, Inge Corell, der i ti år har undervist A.P. Møller - Mærsks kommende ledere i, hvordan man gebærder sig til et middagsselskab

Inge Corell Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Har du inviterert vigtige forretningsforbindelser til frokost, skal du aldrig lægge pengene på bordet, når du skal betale regningen. Gå op til tjeneren eller få regningen sendt, lyder rådet fra Inge Corell i et interview med Jyllands-Posten om takt og tone på jobbet.

Den 68-årige kvinde har gennem mange år givet kurser for erhvervsfolk i tak og tone. Blandt andet har hun de seneste 10 år lært de kommende ledere i A. P. Møller – Mærsk, hvordan man spiser og gebærder sig til et middagsselskab.

”Det er så vigtigt for en virksomhed, hvordan medarbejderne opfører sig. Ikke mindst, når det gælder forretningsforbindelser i udlandet, er takt, tone og tilpasningsevne afgørende – og i sidste endekommer det til at betyde kroner og ører for virksomhdeen,” siger Inge Corell til Jyllands-Posten.

Hun giver også gode råd til alle de nyuudannede, der i disse dage, begynder en karriere i erhvervslivet.

”Find ud af, hvordan koncernen er opbygget. Lær virksomhedens historie at kende. Og aftenen inden du begynder på det nye arbejde, er det en god idé at læse årsrapport og andre papirer igennem en ekstra gang,” siger Inge Corell til Jyllands Posten.

Påklædningen er vigtig – den skal være i orden, så du ikke tænker på, om du har den rigtige skjorte på, men kan koncentrere dig om jobbet. Om virksomhedernes dresscode siger Inge Corell:

”Det er et must at vide på forhånd, og hvis du ikke fik spurgt til samtalen, er det bestemt ingen skam at ringe op efterfølgende.”

Flere tips fra Inge Corell:
- Mød til tiden. Helst 10 minutter før og aldrig to minutter efter.

- Væk med tyggegummi

- Mænd: Vær nybarberede

- Kvinder: Ikke for udringet, ikke for pyntet, ikke for store smykker, ikke for meget make-up

- Sid pænt – hvis man læner sig en lille smule frem, virker man interesseret. Aldrig armene over kors, det virker afvisende.

Kilde: Jyllands-Posten