Og vinderen er ...

Danmarks Bedste Arbejdspladser: Tillykke til Middelfart Sparekasse, der for andet år i træk indtager førstepladsen i konkurrencen om Danmarks Bedste Arbejdspladser, hvor i alt 130 virksomheder har deltaget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Great Place to Work Institute står bag undersøgelsen, der bl.a. bygger på en måling af medarbejdernes respekt for ledelsen og deres stolthed over arbejdspladsen. Metoden anvendes i 40 lande verden over.

Berlingske Nyhedsmagasin bringer i ugens udgave listen over de 50 virksomheder, der har klaret sig bedst i konkurrencen, men vi er også dykket ned i resultaterne bag undersøgelsen. Hovedkonklusionen er, at tilfredsheden på landets bedste arbejdspladser stiger - trods krise og besparelser. Krisen har ganske vist sat sine spor i form af mindre fryns og lavere lønniveauer, men virksomhederne har så vidt muligt forsøgt at skære i omkostningerne frem for at fyre. Og det belønner medarbejderne.

Mange af selskaberne i toppen af listen er gengangere fra tidligere år, men en markant ændring er, at langt flere virksomheder med over 500 ansatte har valgt at deltage i konkurrencen.

Vinderen blandt de store er pensionsgiganten ATP, og her lyder den enkle opskrift: Synlig og nærværende ledelse samt kompetenceudvikling af medarbejderne.

Læs alt om Danmarks 50 Bedste Arbejdspladser i Berlingske Nyhedsmagasin 20. november.

Prøv Berlingske Nyhedsmagasin i 2 måneder eller læs Berlingske Nyhedsmagasin som e-magasin.