Offentligt ansatte siger massivt ja til lønstigninger

Det tegner til klart ja til overenskomstforlig for offentligt ansatte. 95 procent af FOA's medlemmer siger ja.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Der tegner sig et overbevisende ja fra de offentligt ansatte til de nye overenskomster, der kom plads efter forårets langvarige forhandlinger i Forligsinstitutionen.

I fagforbundet FOA har 95,1 procent af medlemmerne stemt ja, oplyser forbundet.

4,9 procent sagde nej. Stemmeprocenten blev samlet set på 65,02 procent, hvilket er rekord i FOA.

Hos 3F Den Offentlige Gruppe har over 90 procent stemt ja. Stemmeprocenten blev 51,3 procent. Det blev til ja for både kommuner, regioner og staten. Det oplyser 3F på Facebook.

Det blev til også et overvældende ja fra omkring 2000 offentligt ansatte i Teknisk Landsforbund, hvor 95 procent stemte ja. Stemmeprocenten i Teknisk Landsforbund blev samlet 75 procent.

Også fra Dansk Metal lyder der et overbevisende ja til overenskomsterne for de offentligt ansatte. 90 procent stemte ja. Stemmeprocenten landede på 70 procent, oplyser Dansk Metal.

Lone Engberg Thomsen, forbundsformand i Teknisk Landsforbund, glæder sig over høj stemmeprocent.

»Vi har været gennem historisk hårde forhandlinger, hvor en storkonflikt hele tiden lå og lurede. Fordi vi stod sammen, har vi fået nogle stærke overenskomster, der sikrer reallønnen de kommende tre år,« siger hun i en meddelelse.

I slutningen af april blev arbejdsgivere og lønmodtagere i regioner, kommuner og stat med få dages mellemrum enige om forlig for nye overenskomster.

Det skete efter et dramatisk forløb i Forligsinstitutionen

Fagforeningerne havde forinden varslet strejke, mens arbejdsgiverne havde svaret igen med varsel om omfattende lockout.

/ritzau/