Offentlige ledere spejder efter uddannelse

Mange offentlige ledere står stadig og tripper for at komme på skolebænken, selv om de siden 2007 har haft ret til en diplomuddannelse, viser undersøgelse.

Læs mere
Fold sammen
Offentlige ledere må spejde langt efter en lederuddannelse. Selv om parterne bag trepartsaften - lønmodtagere og arbejdsgivere i det offentlige samt regeringen - i 2007 aftalte, at ledere i det offentlige skal have ret til en anerkendt lederuddannelse på diplomniveau, står lederne stadig og tripper for at komme på skolebænken.

Mens 18,7 procent af lederne i dag er i gang med diplomuddannelsen i ledelse, var tallet 16 procent for et år siden, fremgår det af en spørgeskemaundersøgelse blandt 1400 offentlige ledere, der offentliggøres i FTF's netmagasin Resonans.

Og det er slet ikke godt nok, mener Bente Sorgenfrey formand for FTF, der repræsenterer cirka 25.000 ledere i den offentlige sektor.

- Vi har jo lavet en aftale, der netop skulle sætte skub i lederuddannelsen. Vi har brug for dygtige ledere i det offentlige, hvor der overalt er fokus på kvalitet, udvikling og effektivitet. Derfor er det meget beklageligt, at der ikke er kommet flere igennem en lederuddannelse, siger hun til Ritzau.

Hos de offentlige arbejdsgivere i kommunerne er forklaringen, at de stadig venter på et nyt uddannelsestilbud for ledere på diplomniveau, som skulle være lige på trapperne.

- Kommunerne har haft en klar forventning om, at det nye tilbud ville være klar tidligere. Så længe der stadig ikke er sket noget, er det naturligt, at kommunerne har valgt at forholde sig afventende i forhold til at sende lederne på diplomuddannelse, siger Henrik Casper, chefkonsulent i KL, til Resonans.

/ritzau/