Offentlig chef: Vores høje løn er fair

Offentlige cheflønninger er rimelige, mener næstformanden i offentlige chefer bestyrelse i Djøf.

Foto: Brian Bergmann
Hvis kommunerne vil have de bedste topchefer, skal de holde nallerne fra deres lønninger. For de offentlige cheflønninger skal kunne måle sig med lønningerne i det private erhverv, lyder det fra Jørgen Lougart, næstformand i Offentlige Chefer i Djøfs bestyrelse.Hans reaktion kommer efter, at både en arbejdsmarkedsforsker og fagforbundet FOAs formand i Politiken Søndag retter skarp kritik af offentlige chefers lønstigninger.

Ifølge FOAs beregninger er lønnen for for eksempel en kommunaldirektør steget med 126 procent siden 2000, hvorimod en pædagogs eller sosu-assistents er steget med 40 procent. Men det er helt ok, mener næstformanden.

- Det bliver et spørgsmål om, hvor gode chefer, det offentlige vil have, for dem, der er rigtig gode, kan få en væsentlig højere løn i det private erhvervsliv, siger han.
Og hvis cheflønningerne i det offentlige bliver skruet ned, skal de offentlige instanser ikke regne med et lige så bredt rekrutteringsgrundlag, som de har i dag, mener Jørgen Lougart.

Han understreger samtidig, at han synes, cheflønningerne er fair, fordi mange offentlige topchefer har fået flere forskellige arbejdsopgaver end tidligere.

- At få en fusion til at lykkes, at få forskellige medarbejdergrupper fra forskellige tidligere områder til at arbejde sammen. Det er noget, der kræver ekstra energi og ekstra evner, siger han.

/ritzau/