Øvlisen udnævnt til FN-rådgiver

En af dansk erhvervslivs mest markante skikkelser, tidligere Novo Nordisk-topchef Mads Øvlisen, er udnævnt til rådgiver for FNs Global Compact.

Mads Øvlisen Fold sammen
Læs mere
Foto: jan jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark får nu chancen til at spille en endnu mere central rolle, når det drejer sig om at fremme virksomheders interesse for at tage samfundsansvar.

Det sker efter, at Mads Øvlisen er udnævnt til rådgiver for FNs Global Compact - FNs globale initiativ for virksomheder, der tager samfundsansvar.

Øvlisen, der i forvejen er formand for Rådet for Samfundsansvar, har siden 2006 været medlem af Global Compacts bestyrelse. På grund af FN-organisationens rotationsprincip, træder han nu af bestyrelsen.

Men da FN har ønsket fortsat at gøre brug af Mads Øvlisens kompetencer og viden, er han per 1. Januar 2011 udnævnt til rådgiver for FN's Global Compact, skriver Ritzaus Bureau.

Udnævnelsen hilses velkommen af økonomi- og erhvervsminister, Brian Mikkelsen:

"At Mads Øvlisen nu skal være rådgiver for FN's Global Compact viser, at FN - ligesom den danske regering - sætter stor pris på Mads Øvlisens store personlige engagement i at fremme virksomheders samfundsansvar. Jeg ønsker Mads tillykke med udnævnelsen."

Adm. direktør for FNs Global Compact, Georg Kell, siger, at udnævnelsen er en anerkendelse af den centrale rolle, som Mads Øvlisen har spillet, når det drejer sig om at rådgive og tage initiativer, som fremmer virksomheders samfundsansvar over hele kloden.

"Vi er taknemmelige for, at Mr. Øvlisen vil fortsætte sin støtte og engagement, siger FN-direktøren i en kommentar til udnævnelsen.