Østdanmark lokker med kontanter

Højtuddannede lokkes med fryns og kontanter i det østlige Danmark, mens virksomheder i Vestdanmark er mere fedtede og dermed taber kampen om arbejdskraft.

Virksomheder øst for Storebælt er mere villige til at bruge fryns eller andre kontante lokkemidler for at tiltrække højtuddannet arbejdskraft. Det viser en undersøgelse, Ingeniørforeningen har foretaget.

I foreningens lederpanel har 352 ingeniørledere svaret på, hvordan de tiltrækker højtuddannede vidensarbejdere til deres virksomheder. Det viser sig, at virksomhederne mod vest er de mest fedtede, når det handler om at tiltrække medarbejderne til sig med kontante fordele.

I Østdanmark lokker 30 procent af virksomhederne med højere løn, mens kun 16 procent i Vestdanmark bruger den metode. Når det gælder forbedrede personalegoder, også kendt som fryns, er tallene henholdsvis 38 og 22 procent.

Formanden for Ansatte Ingeniørers Råd i Ingeniørforeningen, Ole Høyer, siger, at det er bekymrende, at det er så svært at få lokket medarbejderne til at drage mod vest.

- Det er påfaldende, at virksomhederne ikke gør mere brug af de virkemidler, de har til rådighed. De burde se at komme til lommerne, siger Ole Høyer.

Ingeniørforeningen oplyser, at syv af ti virksomheder vest for Storebælt i dag melder om store problemer med at rekruttere højtuddannede.

/ritzau/