Ølkongens nye sparringspartner

Talent 100: Asbjørn Hangaard Joensen, 34 år, General Counsel og bestyrelsesformand, Mikkeller

Kategori: Forretningsudvikling

Før Mikkeller-stifter og administrerende direktør Mikkel Borg Bjergsø træffer en stor kommerciel beslutning, vender han den altid med Asbjørn Hangaard Joensen. Den unge advokat har på kort tid fået stort ansvar i bryggeriet, hvor han både er chefjurist og formand for bestyrelsen.

Ud over daglig sparring med direktøren består hans brede vifte af opgaver af at forhandle aftaler i lande som Kina, USA og Japan og løbende orkestrere strukturændringer i Mikkeller.

»Efter fem år hos Gorrissen Federspiel ville jeg arbejde et sted, hvor man også er med, før beslutningerne bliver truffet. I Mikkeller har jeg fingrene langt nede i de fleste af virksomhedens mange forskellige forretninger, og det er fedt,« siger Joensen og tilføjer, at han nyder den mere uformelle tone i branchen.

Hans tilstedeværelse har betydet meget for Mikkeller, hvor Joensen i dag er den, der fysisk sidder tættest på Mikkel Borg Bjergsø, som tidligere har forklaret, at han har meget svært ved at overlade opgaver til andre.

»Når jeg uddelegerer, skal jeg føle mig sikker på, at det er til én, der har nogle kompetencer, jeg ikke har. Med Asbjørn føler jeg den sikkerhed. Derudover er han en vigtig sparringspartner for mig,« siger direktøren.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.