Nyt væksthus til jyske værksættere

IDEA House bag væksthus i Århus. Det er rettet mod unge iværksættere i regionerne Midtjylland og Nordjylland

Læs mere
Fold sammen
I eftermiddag åbner et nyt væksthus på Erhvervsakademiet i Viby ved Århus. Det henvender sig til unge iværksættere fra hele Region Midtjylland og Region Nordjylland.

Bag initiativet står IDEA House, som der allerede findes 13 afdelinger af i Sydjylland og på Fyn og Sjælland. IDEA House er et iværksættervæksthus for studerende og dimittender fra de videregående uddannelser.

Den første afdeling i Århus skal også rekruttere og servicere iværksættere i det nordlige og nordvestlige Jylland.

Formålet med væksthuset er at trække unge iværksættere væk fra kælderen, pizzabakkerne og de to tomme ølkasser og ind i et professionelt iværksættermiljø med netværk, rådgivning, workshop og moderne kontorfaciliteter.

I Århus er der foreløbig plads til fem-seks virksomheder, der får stillet skriveborde, internet, firmaadresse, mødelokale og kaffemaskine til rådighed.

Mensa Heating er en af de første virksomheder, der flyttet ind i IDEA House i Århus. Firmaet vandt EM i innovation sidste år. Det arbejder med udvikling af miljøvenlige produkter og løsninger inden for opvarmning til hotel- og restaurationsbranchen.

Mensa Heating drives af Stig Bloch og Lars Vinther Pedersen, som begge studerer markedsføringsøkonomi. De udvikler prototyper og planlægger at starte produktion i Kina engang i år.